Siteniz İçin Web 2.0 Araçlar
Siteniz İçin Web 2.0 Gadgetler

“Türkiye Takvîmi Web aracında”  web sayfalarınızda, Türkiye Takvîmi Namaz vakitlerini gösterebileceğiniz, yeni nesil bir web aracıdır.

Bu web aracı sayesinde, Türkiye’deki ve Dünyâdaki bütün vilâyetler ile vilâyetlere bağlı olan, şehir, belde ve köylerin namaz vakitleri, kullanılan veya arzu olunan web sitelerinden yayımlanabilir. Bunun için yapılması gereken tek şey, aşağıdaki HTML kodunu namaz vakitlerinin yayımlanması istenilen sitenin uygun bir yerine kopyalamaktır.

Vakitleri verilen şehir, çerezler ile ziyâretçinin makinasına kaydedilmektedir. Ziyâretçi sayfasına bir sonraki gelişde, en son görülen veya seçilmiş olunan şehrin vakitleri gelecektir. Eğer sayfa ilk defa ziyâret ediliyorsa, belirlenecek bir şehir bu ziyâretde görülecek, ziyâretçi bu şehri istemiyor, farklı bir şehir istiyorsa, bunun için üzerinde büyüteç resmi bulunan “Şehir Arama” sekmesinden, aranarak yeni şehri belirleyebilecektir.

Html kodu Web Sayfasındaki Görünümü

Web Aracı Kullanımı

Şehir Arama:

“Web Aracı” bilgisayara ilk yüklendiğinde, otomatik olarak “İstanbul” şehri çıkmaktadır. “Web Aracı”nı seçilen şehre göre ayârlamak için ise, aşağıdaki işlemler sırası ile yapılır.

  • Üzerinde büyüteç resmi bulunan kutucuğa (sekmeye) tıklanarak, “Şehir Arama” sekmesi açılır,
  • “Ara” yazan düğmenin solundaki kutu içerisine, istenilen şehrin ismi yazılıp, “Ara” düğmesine tıklanılır, Meselâ “Amsterdam” şehrini yazalım.
  • Aynı isme sahip şehirleri bulunduran bütün devletler, aşağıda görüldüğü gibi açılan sayfaya gelir.
  • Sonra, aranılan şehrin bulunduğu devletin solundaki işareti üzerine tıklanılır. Meselâ, Hollandadaki “Amsterdam” şehrini istiyorsak, Hollandanın solundaki işaretine tıklanılır.
  • Açılan yeni sayfada, aranılan şehir bulununca, yani misâlimizde Amsterdam /Noord-Hollandyazısı üzerine tıklanılarak, istenilen şehir, “Web Aracı”ndaki  yerini alır.
  • Aranan şehir, şehir listemizde yoksa, ifadesi gelir. Bu şehrin ismi ile devleti, e-posta ile tarafımıza ulaştırıldığında, hemen şehir listemize ilâve edilir. Neticesi taleb edene bildirilir.

İstenilen Vakitlerin Belirlenmesi:

18 Vakitli Cedvel

Takvimlerde, Sabâh, Güneş, Öğle, İkindi, Akşam, Yatsı Vakti şeklinde yayımlanan 6 vakte ilâveten, diğer 12 aded vakitle birlikte, toplam 18 vaktin tamamı veya seçilecek olanlar, “Web Aracı”nda görüntülenebilir. Bu vakitler sırası ile şöyledir :

  1. İmsâk
  2. Sabâh
  3. Güneş
  4. İşrak
  5. Dahve-i kübrâ
  6. Kerâhet
  7. Öğle
  8. İkindi
  9. Asr-ı sânî
  1. İsfirâr-ı şems
  2. Akşam
  3. İştibâk-i nücûm
  4. Yatsı
  5. İşâ-i sânî
  6. Gece Yarısı (1/2 Gece)
  7. Teheccüd
  8. Seher
  9. Kıble Sâati Vakti
  • İstenen vakitleri seçmek için, üzerinde çalar sâat resmi bulunan, “Vakitlerin Seçimi” isimli kutucuğa (sekmeye) tıklanılır. Aşağıdaki şekilde gösterilen bir sayfa açılır.
  • Bu sayfanın üst satırındaki “Vakitlerin” açıklaması” kutucuğuna tıklanılırsa, açılacak yeni sayfada, bu 18 vaktin her birisinin kısaca açıklaması bulunmaktadır.
  • İkinci satırdaki kutucukta ise, ”Vakitlerin Seçimi” yazmakta, altında da 18 vakit sıralanmaktadır.
  • Her vaktin solunda bir kutucuk bulunmaktadır. Hangi vakit, masa üstünde görülmek isteniyorsa, o vaktin solundaki kutucuğun içine tıklanarak şeklinde işâretlenir. Aşağıdaki şekilde misâl olarak, İmsâk, Sabâh, Güneş, İşrak, Öğle ve İkindi işaretlenmiştir.
  • Böylece istenen vakitler seçilmiş olur. Daha sonra sayfanın sol üst tarafındaki ilk kutucuğa , yani “Vakitler” kutucuğuna tıklanılırsa, açılan sayfaya seçilen vakitler gelmiş olur.

Harita ve Kıble İstikâmeti:

Üst satırda, soldan ikinci kutu olan dünya şeklindeki kutucuğa (sekmeye) tıklandığında, açılan sayfada, seçilen şehrin harîtası ve Kıble istikâmeti görülür.

Not: Şehirden çıkan yeşil hat, kıble istikâmetidir.

Farenin oku harita üzerindeyken, farenin sol tuşunun çift tıklamaları ile harita istendiği kadar büyütülebilir. Farenin sağ tuşunun çift tıklamaları ile de küçültülebilir.

Mahallî Sâat ve Tarih:

Şehir isminin hemen altındaki gri bandda, seçilen şehrin mahallî sâati ile o günün târîhi görülmektedir.

İrtibat Bilgileri:

Üst satırın en sağındaki zarf kutucuğuna (sekmesine) tıklandığında, e-posta, telefon ve faks adreslerimizle, diğer internet sitelerimiz görülebilir.

En alttaki “Türkiye Takvimi” yazan band üzerine tıklanılırsa, www.turktakvim.com sitemizin ana sayfası açılır.

www.turktakvim.com web sitesinin arkayüzünde yayınlanan günlük yazıları, siz de web sitenizde yayınlayabilirsiniz. Ziyaretçilerinizin arkayüzdeki bilgilere anında erişebilmesi için yapmanız gereken tek işlem, aşağıdaki html kodunu sitenize eklemeniz.

TurkTakvim Arkayüz bilgileri sitenizde şu şekilde gözükecek.

Takvimimizde yayınlanan Hicrî Kamerîtakvimi web sitenizde yayınlamak için aşağıda vermiş olduğumuz html odlarından istediğiniz birini ya da bir kaçını sitenize eklemeniz kafidir. Yine html kodu içinde bulunan "width" ve "height" değerlerini değiştirerek, tablonun boyutlarını sitenizin tasarımına göre ayarlayabilir, "bg" değerini değiştirerek, sayfanızın arka plan rengi ile tablonun arka plan rengini aynı yapabilir, "fn" değerini değiştirerek, tablonun font rengini değiştirebilir, "sz" değerini değiştirerek, tablonun font büyüklüğünü değiştirebilirsiniz.

Hicrî Kamerî takvim için aşağıda bulunan kodu kullanabilirsiniz:

Hicrî Kamerî takvim bilgisi sitenizde bu şekilde gözükecek:

Takvimimizde yayınlanan Hicrî Şemsî takvimi web sitenizde yayınlamak için aşağıda vermiş olduğumuz html odlarından istediğiniz birini ya da bir kaçını sitenize eklemeniz kafidir. Yine html kodu içinde bulunan "width" ve "height" değerlerini değiştirerek, tablonun boyutlarını sitenizin tasarımına göre ayarlayabilir, "bg" değerini değiştirerek, sayfanızın arka plan rengi ile tablonun arka plan rengini aynı yapabilir, "fn" değerini değiştirerek, tablonun font rengini değiştirebilir, "sz" değerini değiştirerek, tablonun font büyüklüğünü değiştirebilirsiniz.

Hicrî şemsî takvim için aşağıda bulunan kodu kullanabilirsiniz:

Hicrî şemsî takvim bilgisi sitenizde bu şekilde gözükecek:

Takvimimizde yayınlanan Rûmî takvimi web sitenizde yayınlamak için aşağıda vermiş olduğumuz html odlarından istediğiniz birini ya da bir kaçını sitenize eklemeniz kafidir. Yine html kodu içinde bulunan "width" ve "height" değerlerini değiştirerek, tablonun boyutlarını sitenizin tasarımına göre ayarlayabilir, "bg" değerini değiştirerek, sayfanızın arka plan rengi ile tablonun arka plan rengini aynı yapabilir, "fn" değerini değiştirerek, tablonun font rengini değiştirebilir, "sz" değerini değiştirerek, tablonun font büyüklüğünü değiştirebilirsiniz.

Rûmî takvim için aşağıda bulunan kodu kullanabilirsiniz:

Rûmî takvim bilgisi sitenizde bu şekilde gözükecek:

Takvimimizde yayınlanan Hızır ve Kasım günlerini web sitenizde yayınlamak için aşağıda vermiş olduğumuz html odlarından istediğiniz birini ya da bir kaçını sitenize eklemeniz kafidir. Yine html kodu içinde bulunan "width" ve "height" değerlerini değiştirerek, tablonun boyutlarını sitenizin tasarımına göre ayarlayabilir, "bg" değerini değiştirerek, sayfanızın arka plan rengi ile tablonun arka plan rengini aynı yapabilir, "fn" değerini değiştirerek, tablonun font rengini değiştirebilir, "sz" değerini değiştirerek, tablonun font büyüklüğünü değiştirebilirsiniz.

Hızır ve Kasım günleri için aşağıda bulunan kodu kullanabilirsiniz:

Hızır ve Kasım günleri bilgisi sitenizde bu şekilde gözükecek:

Takvimimizde yayınlanan Günün tarihî hadiseleri ve bir takım tebrik mesajlarını web sitenizde yayınlamak için aşağıda vermiş olduğumuz html kodlarından istediğiniz birini ya da bir kaçını sitenize eklemeniz kafidir. Yine html kodu içinde bulunan "width" ve "height" değerlerini değiştirerek, tablonun boyutlarını sitenizin tasarımına göre ayarlayabilir, "bg" değerini değiştirerek, sayfanızın arka plan rengi ile tablonun arka plan rengini aynı yapabilir, "fn" değerini değiştirerek, tablonun font rengini değiştirebilir, "sz" değerini değiştirerek, tablonun font büyüklüğünü değiştirebilirsiniz.

Günün tarihî hadiseleri ve bir takım tebrik mesajları için aşağıda bulunan kodu kullanabilirsiniz:

Günün tarihî hadiseleri bilgisi sitenizde bu şekilde gözükecek:

Takvimimizde yayınlanan Sözler, tebrik mesajları ve vergi bilgilerini web sitenizde yayınlamak için aşağıda vermiş olduğumuz html odlarından istediğiniz birini ya da bir kaçını sitenize eklemeniz kafidir. Yine html kodu içinde bulunan "width" ve "height" değerlerini değiştirerek, tablonun boyutlarını sitenizin tasarımına göre ayarlayabilir, "bg" değerini değiştirerek, sayfanızın arka plan rengi ile tablonun arka plan rengini aynı yapabilir, "fn" değerini değiştirerek, tablonun font rengini değiştirebilir, "sz" değerini değiştirerek, tablonun font büyüklüğünü değiştirebilirsiniz.

Sözler, tebrik mesajları ve vergi bilgileri için aşağıda bulunan kodu kullanabilirsiniz:

Sözler bilgisi sitenizde bu şekilde gözükecek: